Cegléden 2017 májusában indult el mentori és tanácsadó szolgáltatásunk a VEKOP-8.2.1. – Ifjúság Garancia Program keretén belül. Az ügyfeleket a Ceglédi Foglalkoztatási Osztály irányítja alapítványunk munkatársaihoz, akiknél munka-, pálya-, vagy álláskeresési tanácsadást kapnak. Minden ügyfél részére mentori szolgáltatási is kérhető.

A tanácsadások alatt a programrésztvevővel az aktuális igényeit tisztázzuk és a továbblépéshez keresünk alternatívákat, míg a mentorálás alatt ügyfeleink a munkahelyükhöz kapcsolódó hétköznapi problémák megoldásában kapnak segítséget. Több esetben a mentor a munkahelyén keresi fel az ügyfelet és előfordult az is, hogy a munkáltatóval is fontos volt a segítő beszélgetés, hogy a munkakapcsolat pozitív irányba fejlődjön.

A programban fiatal álláskeresők vehetnek részt (25 év alattiak) ellenben nem kitétel, hogy pályakezdő legyen. A célcsoportra jellemző leggyakoribb problémák a munkatapasztalat, vagy megfelelő képzettség hiánya. Érdekes módon kifejezetten alacsony a munkahelyi beilleszkedéssel kapcsolatos esetek száma, ez köszönhető a munkáltatók egyre jobban fejlődő rugalmasságának, valamint a bérek minimális növekedésének.

Jelenleg (2017.09.06.) 155 ügyfél kapott valamely típusú tanácsadást és mentori szolgáltatást.

További információk