2019.01.31.

Kontakt Alapítvány, Civil Érték Egyesület, Ösvény, Esélynövelő Alapítvány, Munkaerőpiacon Maradás Egyesület

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÁSOK RÉVÉN KAPNAK SEGÍTSÉGET A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK PEST MEGYÉBEN

A VEKOP 8.1.2-16-2017-00002 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Pest megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan kiszorult személyek munkaerő-piacra és munkaerő-piaci programba való belépésének növelése. A program a Pest Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A több, mint 500 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében a Kontakt Alapítvány, Civil Érték Egyesület, Ösvény, Esélynövelő Alapítvány és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület négyfős konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 7063 fő bevonását tervezzük 2021.12.31-ig.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztések nagymértékben növelik a munkaerő-piacról korábban kiszorult személyek esetében a munkára kész, aktív állapot elérésére tett törekvések hatásfokát. Fontos célkitűzése a projektnek a munkaerő-piacról tartósan kiszorult személyek munkaerő-piacra és munkaerő-piaci programba való belépésének növelése. A projekt eredményeként képessé válnak a program résztvevői  a nyílt munkaerő-piacra, valamint a munkaerő-piacra átvezető aktív munkaerő-piaci programokba történő belépésre az egyénre szabott segítségnyújtás, a szociális munka, alapkompetenciáik fejlesztése, általános és szakképzéshez való hozzáférés javítása által.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; egyéni állásfeltárás és elhelyezés; motivációs csoportfoglalkozás; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; álláskeresési technikák oktatása; munkaerőpiaci mentori szolgáltatás; pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni); vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A VEKOP 8.1.2-16-2017-00002  Együtt a munkavállalásért Pest megyében elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől, dr. Szilágyi Klárától kérhető a kontakt@kontaktalapitvany.org e-mail címen vagy a 06-20-263-62-17 telefonszámon.