Felnőttképzés

Minden olyan képzés ide tartozik, amely az általános műveltség növelését, megnevezhető szakképesítéshez, szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciák fejlesztését célozza és hozzájárul a felnőtt személyiségének fejlődéséhez, a társadalmi esélyegyenlőség és az állampolgári kompetencia kialakulásához.

1. Álláskeresőknek szóló képzéseink:

Álláskeresési technikák oktatása 

A képzés célja az álláskeresés folyamatához kapcsolódóan a tájékozottság kialakítása, amely révén a résztvevő kialakíthatja egyéni álláskeresési stratégiáját. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretek nyújtása, melyek alapján az álláskereső felismeri a munkaerő-piaci igényeket, valamint a munkáltatókra jellemző speciális követelményeket ez által növelve elhelyezkedési lehetőségét a munkavilágában.

Résztvevőink személyes visszajelzései:

„Az oktatók felkészültek, a program sokszínű.”
„A program legfőbb erőssége a sok feladat és a trénerek pozitív kisugárzása.”
„Tényleg tanultunk tőletek, ha valami nem a terveitek szerint sikerült, beismertétek, levontátok a tanulságot előttünk.”
„Sokat segített ez a három nap, ahhoz, hogy sikeresen el tudjak helyezkedni.”

2. Személyiségfejlesztéshez, készségfejlesztéshez kapcsolódó képzéseink:

 Kulcsképességek felismerésének fejlesztése 

Célja olyan, szakmához nem kapcsolódó képességek (kommunikáció, problémamegoldó, együttműködő, önállóság) felismerésének elősegítése és fejlesztésére vonatkozó ismeretek elsajátítása, amelyek révén az egyén a munka világába sikeresebben léphet be, illetve képessé válhat munkáját megtartani.

 

 Résztvevőink személyes visszajelzései:

 „Érdekes feladatok, melyek illeszkedtek a témakörökhöz. A feladatokon keresztül jobban megismerhettük képességeinket.”
„Pörgős, nem unalmas, mindenkit megmozgat, erősíti a csoportmunkát és mindenképpen jó hangulatot teremt.”
„Bővültek és elmélyültek a kapcsolataim a csoporttársaimmal.”
„A csoportfoglalkozás kreatív volt, sokban hozzájárult az önismerethez.”
„A foglalkozás alatt jobban összekovácsolódott a csoport.”

  • Kommunikáció tréning

Célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a munkahelyi feladatokból és szervezeti pozíciókból adódóan szükséges, hatékony és eredményes asszertív kommunikációhoz szükséges ismeretekkel, konfliktuskezelési technikákkal.

  • Személyes motivációk fejlesztése (Motivációs tréning)

A program célja, a személyes motivációs struktúra fejlesztése, különös tekintettel a munka világára. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása, amely segíti az önismeret fejlesztését és hozzájárul az egyéni és közösségi indíték és attitűd rendszer összehangolásához.

  • Kommunikáció és konfliktuskezelés, resztoratív technikák

A képzés célja, hogy a résztvevő megismerje a tudatos kommunikáció alapjait, konfliktuskezelési és resztoratív technikákat. A képzés célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra való tekintet nélkül – akik fejleszteni és bővíteni szeretnék a hatékony és eredményes asszertív kommunikációhoz szükséges ismereteiket valamint resztoratív konfliktuskezelési technikáikat.

  • Motivációs interjútechnika

A képzés célja, hogy a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati ismeretekhez jussanak, amelynek segítségével képesek a nem kívánt viselkedés minták felismertetésére és képesek kialakítani a viselkedés változásához szükséges fejlődési lehetőségeket. Megismerkednek a motivációs kérdezés és a kommunikáció elméleti alapjaival valamint pszichológiai jellemzőivel és a viselkedéstipológia fogalmával. Ehhez kapcsolódóan hatékony beszélgetésvezetési és kérdezési technikákat sajátítanak el. A képzés célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra való tekintet nélkül – akik fejleszteni és bővíteni szeretnék az kérdezéstechnikai képességeiket, ismereteiket.

  • Élménypedagógia módszerek 

A képzés célja, hogy a résztvevő megismerjen olyan nehezen tanítható készségeket, mint az együttműködés, bizalom, kommunikáció, önbizalom, problémamegoldás, alkalmazkodás a szokatlan helyzetekhez, beilleszkedés különböző csoportokba. A csoportfoglalkozások során tanultak a további feladatellátást, a közös hatékony feladatvégzés elősegítését szolgálják. A képzés célcsoportjának tekinthetők mindazok – nemre, korra való tekintet nélkül – akik fejleszteni szeretnék önismeretüket.

3. Érzékenyítő, szemléletváltást elősegítő képzéseink:

 Ügyfélkezelési, szemléletváltást elősegítő és kiégés elleni tréning

A program célja, hogy a munkaügyi szervezetben és más intézményekben dolgozó munkatársak gondolkodásmódját, szemléletét a társadalmi befogadás elvárásainak megfelelően formálja. A képzés résztvevői új problémamegoldó és konfliktuskezelési technikákat sajátítanak el, tudatosabban kezelik és használják a munkafolyamatban felbukkanó érzelmi indulati jelenségeket; felismerik a kiégés tüneteit, és felkészülnek arra, hogy lépéseket tegyenek a megelőzés érdekében.

  • Érzékenyítő, befogadást erősítő tréning

A képzés célja olyan munkavállalói magatartás kialakítása, amely segíti a megváltozott munkaképességű ügyfelekkel való bánásmód hatékonyságát. Kialakítja a holisztikus látásmódot és személyközpontú viselkedésformák készségszintű alkalmazását.

4. Általános iskolát befejezni kívánó felnőtteknek szóló képzéseink:

  • Felzárkóztató képzés a 7. osztályos záróvizsgára való jelentkezés támogatásához

A program célja, hogy segítséget nyújtson az általános iskolát befejezni kívánó felnőttek részére, amelynek segítségével felkészülhetnek az osztályozó vizsgára. Ismeretek komplex nyújtása révén, olyan gondolkodásmód kialakítása történik, amely a tárgyi ismeretek elsajátítása alapján törekszik az összefüggések megláttatására is.

  • Felzárkóztató képzés a 8. osztályos záróvizsgára való jelentkezés támogatásához 

A program célja, hogy támogassa az általános iskolát befejezni kívánó felnőtteket abban, hogy munkavállalási, illetve továbbtanulási terveiket megvalósíthassák. Az elképzelések realizálásához szükségük van az általános iskola befejezését igazoló bizonyítványra, ezért a program keretében felkészítjük őket a sikeres záróvizsgára.

5. Rugalmas foglalkoztatást megismertető képzésünk:

  • Atipikus foglalkoztatási formák a gyakorlatban tréning

Célja, hogy a résztvevők tájékoztatást kapjanak az atipikus foglalkoztatásról, annak törvényi hátteréről, valamint ismereteket sajátítsanak el az atipikus foglalkoztatás típusairól, bevezetésének lehetőségeiről. A résztvevők megismerik a rugalmas foglalkoztatás törvényi hátterét, az atipikus foglalkoztatás formák típusait és előnyeit, bevezetésének lehetőségeit, a rugalmas foglalkoztatási formákhoz kapcsolódó belföldi és külföldi gyakorlatokat, a speciális munkavállalói csoportok foglalkoztatásához megfelelő atipikus foglalkoztatási formákat.

Résztvevőink személyes visszajelzései: 

„Nyílt lehetett lenni, rugalmasan igazodtak a résztvevőkhöz, a programokat a mi időbeosztásunkhoz időzítették.”
„A program leghasznosabb része a másokkal való együttműködés megismerése, az oldott légkör, elgondolkodtató feladatok végrehajtása.”
„ Jó volt megismerni, hogy a gyakorlatban mi is az a rugalmas munkavégzés.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését és több információra van szüksége képzéseinkkel kapcsolatban, kérjen részletes tájékoztatást az alábbi e-mail címen: kontakt@kontaktalapitvany.org