Rólunk

A FEL-VÁLLAL konzorcium a GINOP 5.3.1-es pályázat megvalósítására jött létre.

Szervezetünk, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 25 éve működik a gazdaságfejlesztés különböző területein, számos hazai és nemzetközi projekt gazdájaként és néhány speciális terület fő szakértőjeként. Az IFKA jelenleg egyik megvalósítója a GINOP-5.3.1 (Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban) pályázatnak, e minőségében mintegy 120 cég átvilágításáért felelős konzorciumvezetőként. Emellett országos szakmai koordinátora ugyanennek a pályázatnak: közel 700 hazai kkv 25 ezer munkavállalójának adatait dolgozza fel, és egyben mélyebb információkkal rendelkezik arról a magyar kkv-szektorról, amely komoly munkaerő- és szervezeti problémákkal küzd.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem (jelenleg Szent István Egyetem) Tanárképző Intézetéből nőtt ki a Kontakt Alapítvány. 1999-es alapítása óta a szervezet legfontosabb célja, hogy közhasznú szervezetként javítsa az életminőséget, munkához juttassa az álláskeresőket és szakértelemhez a munkáltatókat. Elmondhatjuk, hogy alapítványunk a humán-szolgáltatások és a munka- pálya tanácsadás egyik legerősebb szakmai műhelye.

A Kontakt Alapítvány országos hatáskörű szervezet, budapesti székhellyel és több vidéki telephellyel rendelkezik. Jelenleg 25 munkatárssal dolgozunk, legtöbbjük felsőfokú végzettségű: munkavállalási tanácsadók, emberi erőforrás tanácsadók, közgazdászok, szociális munkások, szociálpedagógusok és pszichológusok.
Az elmúlt 16 évben 89 pályázatot nyert meg az alapítvány, amelynek összértéke meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

A Kontakt Alapítvány fő célkitűzése, a gazdasági fejlődéshez kapcsolódó új életminőségek kialakításának támogatása. Az alapítvány célja, hogy javítsa a foglalkoztatás helyzetét települési, vállalati és országos szinten egyaránt.

Valamint:

  • az egyéni életminőség kialakítását és/vagy a közösség szerveződését, működését támogató szakemberek (tanácsadók, szervezők), választott tisztségviselők számára szakmai fórumok teremtése (továbbképzések és konferenciák);
  • a munka- és pályatanácsadást támogató kutatások, módszerek fejlesztése;
  • az Alapítvány célját szolgáló tananyagok, segédanyagok, kézikönyvek előállítása és forgalmazása.
  • a szervezetek hatékony munkaerő-gazdálkodásának segítése az emberrel a középpontban
  • támogatjuk az innovatív, rugalmas foglalkoztatási módszerek bevezetését
  • a humán tudományok és a modern kommunikációs eszközök kapcsolatát és működését támogató kutatások, tudományos célkitűzések továbbvitele és fejlesztése;
  • képzések és a munkaerő piac igényeinek összehangolása Európai Unió követelményeinek megfelelően; (Felnőttképzési Engedélyszámunk: E-000413/2014)
  • olyan fejlesztő eszközök, módszerek alkalmazása, amelyek a munkáltatók és a munkavállalók igényeihez igazodva javítják a versenyképességet a munkaerő-piacon (pl.: pszichológiai és munkavállalási tanácsadás, adósságkezelés, kulcsképesség fejlesztés, munka-magánélet összehangolása, vezetői kompetenciák fejlesztése, személyre és cégre szabott coaching és HR tanácsadás stb…

Alapítványunk 2014 óta működteti a Toldi Ház nevű társadalmi vállalkozást is. A térségbeli önkormányzatok (Alsótold, Kutasó, Cserhátszentiván és Felsőtold) együttműködésével kialakított Toldi Ház egy olyan Vendégház, melyben egyszerre jelenik meg emberi erőforrás-, közösségi-, munkaerőpiaci-, és szakmai fejlesztés. A Házban – az országban egyedülálló módon – kiemelten foglalkozunk a sajátos nevelési igényű gyermeket nevelő családok pihenési lehetőségének biztosításával. Emellett egy halmozottan hátrányos térségben munkát biztosítunk a helyi lakosoknak, beszállítóknak.

www.kontaktalapitvany.hu

www.toldihaz.hu

A MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. olyan magyar tulajdonú tanácsadó, amely képes a vállalati kört és a non-profit szektort érintő fejlesztési, pályázati és menedzsment igények azonnali lekövetésére, elemzésére és hatékony megoldások kidolgozására.

TANÁCSADÓI SZAKTERÜLETEINK:

 A magyar piacon kevesen nyújtanak mindenre kiterjedő szolgáltatást, amely magában foglalja a pályázatkészítést, közbeszerzést, projektmenedzsmentet, az üzleti stratégia megalkotását, a szervezetfejlesztést, valamint a pénzügyi tanácsadást.

Az energia- és környezetvédelem, gépipar, technológia, gyógyszeripar és egészségügy, IT, autóipar, oktatás, turizmus, település- és területfejlesztés, illetve a civil és nonprofit szféra területein egyaránt fordulhat a MAPI szakértőihez.