Gondolatok a 100/2021. (II. 27.) Kormány rendeletről

A Kontakt Alapítványnál mindig figyeltük a törvényi változásokat melyek a foglalkoztatással vagy rokon területekkel álltak kapcsolatban, így július 8. án kis csoportmunka keretein belül kezdtük el értelmezni a 100/2021. (II. 27.) Korm. rendeletet

A rendeletben a különböző szolgáltatásokról és az azokra jogosult szervezetekről esik szó, valamint, hogy hogyan fog ez a jövőben átstruktúrálódni.

Amit mi szakmailag igazán hiányoltunk, a minket érintő szolgáltatások definíciói. Ezekre stábunk kidoglozott egy-egy, az általunk használt elmélet és gyakorlati ismereteinken alapuló meghatározást. Ezek a megfoglamazások inkább ajánlás jellegűek, mint sem hivatalosak, így ezeket a mi definícióinknak hívnánk. Íme:

Egyéni tanácsadás: Olyan egyénre szabott együttműködési folyamat, melyet a tanácskérő vállalt és egyéni igényeihez igazodva történik. A problémamegoldó folyamat személyes találkozásokon keresztül interakciók segítségével történik. A tanácsadási folyamat a közösen megfogalmazott lehetőségek közötti választással zárul.

Csoportos tanácsadás: Olyan tanácsadási forma, ahol több résztvevő a tanácsadó moderálása mellett a kitűzött, választott célok megvalósításában együttműködik. Meghatározott gyakorlatok mentén több órát, akár napot igénybe vevő együttműködési folyamat, amely minden résztvevőt egymás támogatásával hozzásegít a továbblépéshez.

Csoportos fejlesztés: Aktuális, meghatározott munkaerő-piaci igényekhez igazodó,célhoz kötött interaktív csoportos tanulási forma, melynek eredményeképpen a résztvevők ismeretei bővülnek, kompetenciaszintjük növekszik.

Távtanácsadás: A táv tanácsadás telefonon keresztül zajló folyamat, melyre akkor lehet szükség, ha az ügyfél nem rendelkezik olyan eszközzel, mely lehetővé tenné az online vagy személyes jelenlétet. Törekedni kell az egyéni tanácsadási tevékenység szakmai szabályainak megvalósítására, de elsősorban kapcsolatfelvételre és információnyújtásra alkalmas forma.

Online tanácsadás:  Olyan tanácsadási forma, amely nem személyes kontaktuson keresztül valósul meg, hanem biztonságos virtuális térben képi megjelenítéssel internet alapon működő platformokon történik. A folyamat egyénre szabott, a tanácskérő igénye szerint megfogalmazott cél érdekében, együttműködésben zajlik, bővül az eszköztár a on-line térben található meglévő közösségi tudások interaktív felhasználásával.

A fenti definíciók közül az online- és táv- tanácsadás esetében több elemet is tisztázni lenne szükséges a későbbiekben, ezért ajánljuk továbbgondolásra a definíciókat.


 

Foglalkoztatást elősegítő projektek, elsődleges munkaerő-piacra való reintegráció támogatása:

“MESTERSÉGEM CÍMERE” (MC) – PÁLYAORIENTÁCIÓS PROGRAM A TÁRSADALMI MOBILITÁSÉRT (2015)

A programot az EGT és a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával a Pro Talentis Esélyteremtő Alapítvány konzorciumi partnereként valósítottuk meg. A Pro Talentis Alapítvány a nehéz szociális körülmények között élő 7-18 év közötti gyermekek képzésének támogatását biztosítja, mentorálással. A felkészítő programnak az elsődleges célja volt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű diákok  elhelyezkedését és boldogulását elősegítő kompetenciái fejlődjenek. Kellő önismeretre tegyenek szert, melynek birtokában megfelelően képesek reagálni a továbbtanulási majd ezt követően a munkavállalási és felnőttkori kihívásokra.

2015. áprilisában  Zalaegerszegen négy csoportban, két egymást követő napon, összesen 52 fő részére Pályaorientációs csoportfoglalkozást tartottunk. A csoportfoglalkozások alkalmával a fiatalok pályaismerete bővült, megfogalmazták érdeklődési köreiket, feltérképezték erősségeiket, megismerkedtek a hazai iskolarendszer felépítésével, majd a foglalkozás végén személyre szabott Egyéni tervet készítettek. További ismeretek bővítését szolgálta a GENERÁCIÓK PÁRBESZÉDE programsorozat, moderált csoportos beszélgetés formájában, ahol a fiatalok érdeklődésük és céljaik ismeretében vettek részt a munkában. A beszélgetések alatt megismerkedtek a szülők vagy a kedvelt pályán dolgozó felnőttek életútjával, munka tevékenységével, egy-egy pálya sikereivel, nehézségeivel. A párbeszédek három helyszínen zajlottak: Győrben, Budapesten a XIII. és XXI. kerületben, összesen 26 fő különböző szektort képviselő, szakmáját bemutató vendégelőadóval.
Az interaktív és élményszerű szakmabemutatók támogatták a fiatalok pályaválasztási döntését.

EGT_NCTA

 

Komplex Fejlesztő Ház létrehozása Nógrád megyében (TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0123) – 2014-2015

Alsótoldon a régi iskolaépület felújításával létrehoztunk egy szolgáltató- és vendégházat. A házban helybéliek dolgoznak, akiket a abból a 80 főből választottunk ki, akik a projekt keretében képzésben és egyéni fejlesztésben vettek részt. www.toldihaz.hu

uszt2020Toldihaz

Kisgyermekes szülők ökogazdálkodási és ökoturisztikai képzése és munkaerőpiacon történő elhelyezése (TÁMOP-1.4.3/10 – ÖKOMAMA) – 2012-2014

60 kisgyermekes édesanya vett részt egy új Ökogazdálkodási és ökoturisztikai képzésen a Szent István Egyetemen. A képzés alatt és után álláskeresési és vállalkozásindítási tanácsadással segítettük őket. Jelenleg 35-en dolgoznak, 6-an saját vállalkozást vezetnek. További információkat találhat az Ökomama Weboldalon

usztokomama

Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum (2010-)

Gödöllő és térsége foglalkoztatási helyzetének javítása, együttműködések elősegítésével. Az együttműködésben részt vesz közel 50 tag, köztük munkáltatók, önkormányzatok, képző szervezetek, civil szervezetek, kormányhivatalok. (http://godollopaktum.gak.hu/)

paktum

TÁMOP 5.3.1 és TÁMOP 5.3.1-C (2009-2012)

A projektek célja volt a foglalkoztatás növelése, a célcsoport társadalmi- és munkaerő piaci integrációja, szakmai együttműködési hálózat működtetése, egyénre szabott szolgáltatási csomag kidolgozása Aszód és Gödöllő kistérségekben. A projekt során javítottuk a célcsoport társadalmi integrációját, elsősorban munkaerő-piaci kompetenciáik növelésével. Összesen 322 főt szólítottunk meg, 132 főt vontuk be a programba. 42 fő befejezte általános iskolai tanulmányait, 27 fő munkába állt és 3 fő szakmai képzésbe lépett. (palyanet.hu)

uszt

Munkaerőpiaci mentorálás megváltozott munkaképességűek részére (TÁMOP 1.1.1.) -2009-2015

Megváltozott munkaképességűek emberek számára különösen nagy nehézséget jelent a munkaerőpiacon történő elhelyezkedés. Munkatársaink segítik őket az egyéni munkaerő-piaci terv kidolgozásában és megvalósításában, valamint csoportos foglalkozások keretében a kompetenciáik javításában.

indextamop

Humán szolgáltatás

A munkavállalók részére komplex munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtása. Lehetőséget adunk rá, hogy a hátrányos helyzetű, szociális problémákkal küszködő, de munkavállalásra motivált regisztrált álláskeresőket minél szélesebb körben hozzá tudjanak jutni a szolgáltatásokhoz (Fővárosban, Pest, Csongrád és Nógrád megyében 2006-tól folyamatosan).

ofa nfsz_logo2 okidemuza

Kutatás és Fejlesztés

Több kutatást végeztünk, melynek eredményeképpen az alábbi publikációkat tettük közzé:

  • Új módszerek a felnőttképzésben (NFI, 2004)
  • Elégedettség vizsgálata a munkaügyi szervezetben (PMK, 2005, 2007),
  • Pályaorientáció és a karrierépítés lehetőségei Magyarországon (NFI, 2006).

szie

Konferenciák

  • „Pályaorientáció – Új törekvések” (Gödöllő, 2002)
  • „Több ismeret, jobb jövő” Országos Konferencia (Gödöllő, 2004)
  • „Humán szolgáltatás jelene és jövője” (Gödöllő, 2009)
  • „a 20 éves Munkavállalási tanácsadó képzés jubileumi konferencia” (2012)
  • Foglalkoztatási Kerekasztal – Nógrád megye, Alsótold (2015)

hefop Toldihaz EU-logo