Kontakt Alapítvány 18095991-1-41

Ha munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását: Az EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 8-ig lezárt borítékban adja át a munkáltatónak, vagy május 20-ig eljuttathatja ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak.

Ha a NAV készíti el az adóbevallását: Az erre a célra kialakított EGYSZAnyomtatványt kitöltve, május 20-ig eljuttathatja ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetősége van az 1%-ról rendelkezni.

Ha egyéni vállalkozó: Február 25-ig adhatja le adóbevallását, s vele együtt az adó 1%-áról szóló rendelkező nyilatkozatot. Ha a leadott adóbevallásában nem nyilatkozott az 1%-ról, május 20-ig még lehetősége van eljuttatni a nyilatkozatát a NAV-nak az EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton.

Ha magánszemélyként küldi be adóbevallását: Vagy elektronikusan rendelkezhet az 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított EGYSZA jelű nyomtatványt önállóan is megküldheti a NAV-nak május 20-ig, akár elektronikusan, akár postai úton.

Köszönjük!